Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Katrin konyhájából

Répatorta Katrin konyhájából
Répatorta Katrin konyhájából
73 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egészséges torta. 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

Még a kisgyerekek is nagyon szeretik, mivel nem érződik benne a répa íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, és apróbb reszelőn lereszeljük.
  2. A csokoládékat apró kockára összevágjuk. A 3 tojássárgáját, a kristálycukrot, az étolajat, a kakaóport, a vaníliacukrot, a citrom héját lereszeljük, s a levét is belecsurgatjuk, és a fahéjat is hozzákeverjük. Utána beleszórjuk a lisztet, rászórjuk a szódabikarbónát, kicsit elkeverjük, majd rászórjuk a lereszelt répát, s együtt jól összekeverjük. Ezután a 3 tojásfehérjét pici sóval felverjük, s azt is hozzákeverjük. Beleöntjük egy kapcsos tortaformába, s ezután az előmelegített sütőbe berakjuk.
  3. Kb. 10 percig nagy lángon sütjük, majd lerakjuk a gázsütő 3-as fokozatára kb. 40 percig. Majd megnézzük fogvájóval, hogy ragad-e még a torta belseje. Ha igen, akkor még sütjük tűpróbáig, de ha nem, akkor kivesszük a sütőből. Hagyjuk kb. 1 órát hűlni.
  4. Ha kihűlt a torta, akkor kivesszük a tortasütőből úgy, hogy a tortasütő oldalát nagyobb késsel körbehúzzuk, hogy a torta elváljon a sütő oldalától, majd az alját is óvatosan kés segítségével körbevágjuk, s kivesszük. Ezután visszarakjuk a tortaforma oldalát, s belerakjuk a tortánkat.
  5. Közben megfőzzük a vaníliapudingot előírás szerint. Ha megfőtt, akkor elzárjuk alatta a gázt, s a 10 dkg vajat hozzákeverjük. Habverő segítségével kb. 4-5 perc alatt elkeveredik, beleolvad a vaj a pudingba.
  6. A pudingot is langyosra hűtjük, s ráöntjük a tortára. Ezután kedvünk szerint kidíszítjük a torta vaníliapudingos tetejét, s egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  7. Másnap szeletelhető.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 765
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631
sárgarépa 30 dkg
finomliszt 30 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
tojás 3 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 5 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 4 ek
vaj 10 dkg