Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta kicsia konyhájából

Répatorta kicsia konyhájából
Répatorta kicsia konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökéletes répatortát kutatom, ami nem fél napos elkészítést, és nem egy hosszas bevásárló listát feltételez. Sok ötletet, receptet elemezve kisütöttem ezt, és az eredmény számomra megható volt: a tortát/édeset nem fogyasztó barátnőm is 2 szeletet kért.

A teteje picit megrepedt, ha lesz új képem, cserélem :)

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük kézi mixer segítségével.
  2. A diót ledaráljuk, a botmixer aprítója kiváló segítség, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a tojásos cukorhoz keverjük, ismét kikeverjük a géppel.
  3. A répát lereszeljük, a tésztához adjuk, géppel jól összekeverjük. Kivajazott formába öntjük, előmelegített sütőben sütjük kb. 40-45 percet.
  4. Ha kihűlt a tészta, egy cérna segítségével kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, visszatesszük a tetejét, és rásimítjuk a mázat. Fahéjjal szórjuk a tetejét.

krém

  1. A mascarponét a cukrokkal habosra keverjük, ennyire egyszerű :)

máz

  1. A tojásfehérjéhez adjuk a cukrot és a citromlevet, kézzel kikeverjük, hogy kb tejföl sűrűségű legyen, ha nem elég sűrű, adunk hozzá cukrot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 245
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsia

Mióta szakács: 2014.06.26.
23 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgarépatorta, répatorta mascarponés krémmel mascarponés répatorta cukormázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
sárgarépa 250 g
dió 250 g
teljes kiőrlésű liszt 50 g
tojás 5 db
cukor 200 g
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 teáskanál
mascarpone 250 g
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 teáskanál