Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta muffin citromos krémmel

Répatorta muffin citromos krémmel
Répatorta muffin citromos krémmel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sokszor megsütött répatorta receptünk muffinosított változata. Ezalkalommal készítettem hozzá egy citromos krémet is, hogy ne legyen annyira egyhangú. Piskótás puhaságú marad még másnap is. Már ha marad... :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
  2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a lisztes keveréket, és simára keverjük.
  4. Ezután hozzákeverjük a lereszelt répát.
  5. A masszát egyenlően elosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A krémhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, egy lábasban hozzáadjuk a cukorhoz, és szirupot főzünk belőle (pár perc, míg a cukor teljesen el nem olvad).
  7. Megvárjuk, míg a cukorszirup teljesen kihűl, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ezt a citromos krémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk (a muffinok tetejét díszíthetjük megmaradt reszelt répával).


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 40 812
elküldve: 32
receptkönyvben: 657
elkészítve: 68/71
Facebookon megjelent: 1

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás muffin, répatorta citromos krémmel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonix107
fonix107 Sat, 2017-05-20 18:52

Szia!
Nagyon köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a receptet, isteni finom muffinokat sütöttem, úgy hogy soha még eddig nem készítettem egy db-ot sem. Imádta mindenki :)

hortensia
hortensia Thu, 2017-02-23 16:27

Szuper recept! Eloszor elkezdtem egy adagot kesziteni, aztan felszaporitottam masfelre. Egy delutan alatt elfogyott. Masnap megsutottem 2 adagbol :) Gyomber, szegfuszeg es szodabikarbona nelkul is Isteni - ezek nem voltak itthon. Fontos, hogy nem szabad tulsutni, es a hozzavalokat nem szabad tulkavarni epp hogy osszeall a teszta abba kell hagyni a kavargatast. :)

Stefimari
Stefimari Sat, 2016-05-28 20:08

Szia! Isteni a recept! Először szülinapomra sütöttem muffin formában. Majd anyukámnak szülinapjára, dupla adagból, tortaformában. Mit mondjak: hatalmas sikert aratott. Legközelebb a lányomnak lesz, diploma osztóra. :) Ezt kérte!

Koni08
Koni08 Sat, 2015-07-11 22:42

Szia, en ezt viszonyt lehet, hogy inkabb tortaformaban keszitenem. Akkor is ugyanezek az aranyok? Koszi

Noncsika11
Noncsika11 Sat, 2013-04-13 14:45

Üdv! Most akarom megsütni ezt a finomságot és arra lennék kíváncsi, hogy gázsütőnél is ugyanezek a sütési arányok számítanak(180°C-20perc) ?

vikki
vikki / vikki Sat, 2013-04-13 19:34

Igen, a sütési hőfok gáz sütő esetén 4-es fokozatnak felel meg, a sütési idő viszont változhat. A tűpróbát tudom javasolni, ha nem ragacsos tésztás már mikor kihúzod, jó:)

budavar
budavar Sat, 2013-04-06 14:08

Nagyon finom lett :) A tészta állaga tökéletes, a krémet szinte hűteni sem kellett habzsákkal szépen rá tudtam nyomni :))) Köszönöm a segítséget.

vikki
vikki / vikki Sat, 2013-04-06 18:02

Nincs mit, örülök, hogy jól sikerült a habzsákkal formázás és ízlett is:)

budavar
budavar Thu, 2013-03-28 10:04

Én azt kérdezném, hogy a krém habzsákkal jól formázható-e? Köszönöm

vikki
vikki / vikki Thu, 2013-03-28 21:26

Szia!

Ha előtte jól lehűtöd a krémet, könnyen formázható lesz habzsákkal is.

baglyo
baglyo Wed, 2011-10-26 21:28

Kedves Vikki!

Isteni citromsapkás muffinokkal kényeztethettem ma a családom,
és ezért a köszönet elsősorban Téged illet. :)
Hálás soraimat küldöm Neked szeretettel.

Ági

vikki
vikki / vikki Thu, 2011-10-27 18:12

Kedves Ági!
Köszönöm, igazán örülök neki hogy ekkora sikert aratott! Remélem sokszor elkészíted még:)

754
sárgarépa 15 dkg
cukor 13 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
napraforgó olaj 0.7 dl
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
szegfűszeg 0 ízlés szerint
mascarpone 25 dkg
cukor 10 dkg
citrom 1 db