Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta-muffin illatos mázzal

Répatorta-muffin illatos mázzal
Répatorta-muffin illatos mázzal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Répatorta muffin formában. A narancsvirágvíztől illatos máz teszi különlegessé. Könnyen elkészíthető húsvéti finomság, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak.:-)

hozzávalók / 6 adag

12 muffinhoz

mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A muffinok elkészítése

  1. Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral.
  2. Az alaposan megmosott citrusok héját reszeljük le.
  3. Adjuk a "cukros" tojásokhoz a reszelt citrom-, és narancshéjat, a joghurtot és az olajat, és keverjük össze.
  4. A száraz anyagokat vegyítsük el. Forgassuk össze a reszelt sárgarépával, végül keverjük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
  5. A tésztával töltsük meg a szilikon muffin formák mélyedéseit, és toljuk 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.

A máz

  1. A mázhoz keverjünk össze 100 g mascarponét és 30 g nyírfacukor port fél narancs levével és 1 teáskanál narancsvirágvízzel.
  2. A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg az illatos mázzal.
  3. Tálaláskor díszítsük a tetejét reszelt narancshéjjal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 925
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hortobágyi Anna

Mióta szakács: 2015.03.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta muffin formában, répatorta muffin, répás muffin narancsvirágvizes mázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
tojás 2 db
xilit 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
joghurt 100 g
napraforgó olaj 100 ml
sárgarépa 150 g
tönkölybúza liszt 200 g
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
fahéj 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
mascarpone 100 g
xilit 30 g
narancslé 0.5 narancsból nyert
narancsvirágvíz 1 teáskanál
narancshéj 0.5 narancsból nyert