Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Nagymama receptjeitől

Répatorta Nagymama receptjeitől
Répatorta Nagymama receptjeitől
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti vacsoránk fénypontja volt ez a sütemény. Nagyon jól sikerült, így gondoltam megosztom Veletek!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot, a grapefruit levét, a rumaromát, a tojást, a fahéjat, gyömbért, szódabikarbónát és sütőport habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a mandulát és a lisztet.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába (18 cm átmérőjű) öntjük a masszát.
  4. 170 fokon sütjük tűpróbáig.

Krém

  1. A mascarponét, cukrot és grapefruit levét összekeverjük, majd ezzel töltjük meg a kihűlt tésztát, és a tetejét/oldalát is ezzel kenjük meg.
  2. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük!
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés répatorta, répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

595
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
grépfrútlé 1 dl
tojás 1 db
rumaroma 5 ml
sütőpor 2 kk
szódabikarbóna 1 kk
fahéj 2 kávéskanál
gyömbérpor 1 kk
mandula 3 dkg
sárgarépa 12 dkg
finomliszt 12 dkg
mascarpone 50 dkg
grépfrútlé 1 dl
porcukor 3 púpozott ek