Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Olgitól

Répatorta Olgitól
Répatorta Olgitól
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szemeztem a répatortával, most eljött az ideje, hogy el is készítsem. Húsvét közeledtével marcipánból készült répákkal, nyuszikkal is díszíthetjük.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát megáztatjuk rumos meleg vízben (kb. fél óra). Addig előkészülhetünk.
  2. A tortaformát kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokosra.
  3. A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a lecsöpögtetett mazsolát és a vanília kivonatot.
  4. A kikent, lisztezett tortaformába téve 170-180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Porcukorral megszórt tálcára borítjuk, kihűtjük.
  6. A bevonathoz a mascarponét elkeverjük a hozzávalókkal, és a torta tetejére tesszük. Díszítjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 970
elküldve: 6
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répatorta, húsvéti répatorta, mascarponekrémes répatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
barna cukor 0.5 bögre
napraforgó olaj 187.5 ml
tojás 2 db
szódabikarbóna 0.5 tk
szerecsendió 0.5 kk
fahéj 0.5 tk
vanília kivonat 1 teáskanál
mazsola 1.5 marék
dió 1.5 marék
sárgarépa 15 dkg
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
méz 1 ek