Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta zora konyhájából

Répatorta zora konyhájából
Répatorta zora konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szkeptikus voltam, mert "Répatorta". Gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Amikor megkaptam ezt a receptet, inkább az egyszerűsége miatt csináltam meg, nem azért, mert répából van. Aztán sütés közben az illat, aztán a csodálatos ízek. Próbáljátok ki, érdemes!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A citrommázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és kilisztezzük.
  2. A cukrot kikeverjük a tojásokkal, hozzátesszük az olajat, a diót, lisztet, sót, sütőport, fahéjat, reszelt répát, citromhéjat, mazsolát. Összekeverjük, és a tortaformába öntjük.
  3. 60 percig sütjük 170 fokon. Az első 10 percben simán, majd 10 perc után lefedjük alufóliával. Ha letelt a 60 perc, ismét fólia nélkül sütjük aranybarnára.
  4. Ha kihűlt, a citrommázat a tetejére kenjük. Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.
  5. Citrommáz: a citrom kifacsart levéhez annyi porcukrot adunk, hogy sűrű, krémes állagú masszát kapjunk. Ahogy rákenjük a torta tetejére megszárad.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrommázas répatorta, répatorta, sárgarépatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1476
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 23 dkg
dió 15 dkg
dió 5 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
sárgarépa 40 dkg
fahéj 1 kk
1 csipet
citromhéj 2 citromból nyert
mazsola 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 5 dkg
citromlé 2 citromból nyert