Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatortás sütinyalóka

Répatortás sütinyalóka
Répatortás sütinyalóka
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nosalty felkérésére Mikulás közeledtével az egészséges és kreatív Mikulás-csomagokba való süteményekről írtam egy cikket. Többek között ezek a sütigolyók, azaz cake pop-ok, amelyek a fehér csokiburok alatt répatortát rejtenek, kerültek idén az én Mikulás-csomagomba.

hozzávalók / 10 adag

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

1. nap:

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral egy mély tálban.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, szódabikarbónát, kardamomot, gyömbért, fahéjat és sót, és kavarjuk hozzá a tojásos masszához.
  4. A fenti masszához keverjük hozzá a lereszelt répát, a narancs reszelt héját és az olajat.
  5. Olajozzunk, majd lisztezzünk ki egy őzgerincformát, majd öntsük bele a masszát, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Szeletekre vágjuk, majd hagyjuk legalább egy napot fedetlenül pihenni, szikkadni.

2. nap:

  1. A cake pop összeállításához morzsoljuk össze a felszeletelt sütinket egy tálban, adjuk hozzá a porcukrot és a natúr krémsajtot, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává úgy, hogy ne legyen túl lágy, se túl kemény. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
  2. A hűtőből kivéve kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából.
  3. Vízgőz felett egy kis lábasban olvasszuk fel a fehér csokit. Mártsuk bele a nyalókapálcikát vagy hurkapálcikát, szúrjuk bele a sütigolyóba, majd forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni. (Tapasztalatom szerint a fehér csoki sokkal sűrűbb felolvasztva, mint az étcsoki, így ennek előnye, hogy tuti nem fog csepegni.) 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 322
elküldve: 13
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

répás cake pop, fehér csokis desszertgolyó, nyalóka répatorta alappal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maryland
maryland Thu, 2013-03-28 13:01

Köszönöm a receptet, a répatorta alap eléggé megcsappant másnapra olyan finom lett! Annyi problémánk volt hogy miközben száradtak a golyók elkezdtek lefelé csúszni a pálcán, de utána már kisebb golyókkal próbálkoztunk és úgy sikerült fent maradnia.

395
tojás 2 db
cukor 170 g
vaníliás cukor 10 g
finomliszt 120 g
szódabikarbóna 2 tk
kardamom 0.33 tk
gyömbér 0.25 tk
fahéj 1 tk
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 250 g
narancshéj 1 narancsból nyert
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 2 ek
krémsajt 15 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
cukorgyöngy 5 ek