Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hozzávalók elég drágák, de nagyon finom és egészséges! Nem nehéz elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek a paleo étrendjébe belefér az élesztő, az fogyaszthatja ezt a kalácsot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, utoljára hagyjuk az aszalt gyümölcsöket. Természetesen ha valaki sok aszalt gyümölccsel szereti, nyugodtan tegyen bele! A citrom és az amaretto elhagyható, kinek mi az ízlése!
  2. Pihenni hagyjuk legalább 1 órát meleg helyen.
  3. Mielőtt formába öntjük, zsírozzuk ki a formát vagy sütőpapírral béleljük ki, majd tojássárgájával kenjük be a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben sütni hagyjuk. ÉS KÉSZ! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 756
elküldve: 5
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kalács, aszalt gyümölcsös süti, paleo kalács élesztővel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mariann 63
mariann 63 Mon, 2012-04-09 18:32

Darált mandulából vagy dióból is elkészíthető a mandulaliszt helyett?

helly77
helly77 / helly77 Sun, 2012-04-22 16:23

Szia. Ha a mandulát nagyon apróra őrlöd kávédarálóval. Dióval még nem próbáltam. Viszont lenmaggal kevertem a mandulalisztet és ugyanolyan finom lett!

438
mandulaliszt 220 g
tojás 1 db
instant élesztő 0.3 tasak
xilit 2 ek
kókusztej 1.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
amarettó 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
aszalt gyümölcsök 200 g
tojássárgája 1 db