Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeg máglyarakás

Részeg máglyarakás
Részeg máglyarakás
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sima máglyarakásra készültem, de a hozzávalók polcról való lepakolása közben leesett a fél literes palackos házipálinka. Gondoltam, ha már így alakult "gyere te is"! Darált dió meg azért került bele, mert sok a dióm...

hozzávalók / 4 adag

A kifliréteghez

Az almához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket karikázzuk fel.
  2. A tejet melegítsük meg, keverjük el benne a sárgájákat, a vaníliás cukrot, 6 dkg cukrot és ezt öntsük a kiflikre. Rakjuk a kiflik felét egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék 4 dkg cukorral elkevert dióval, és rakjuk rá a maradék kiflit.
  3. Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel. Lábasban olvasszuk meg enyhén a cukrot, rakjuk bele az almát, és locsoljuk meg pálinkával. Ennek alkoholtartalma el fog párologni a főzés folyamán. 1 kk fahéjat is tegyünk hozzá.
  4. Amikor az alma puha, kenjünk a kiflire baracklekvárt, simítsuk rá az almát.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, és keverjünk hozzá baracklekvárt ízlés szerinti mennyiséget. Simítsuk az almára, és süssük amíg a hab rápirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 857
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pálinkás máglyarakás, almás-diós máglyarakás, máglyarakás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

részegmáglyarakó
részegmáglyarakó Thu, 2013-07-25 13:09

nálunk a vodkáshordó esett le a szekrényről, úgyhogy pár litert belelöttyintettünk :-) elég pikáns ízesítést adott neki. Köszönjük a nagyszerű receptet, reméljük, hogy egyszer találkozhatunk a recept alkotójával:)

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2013-08-03 23:13

Pár litert??Azt hiszem,az tényleg pikáns lehetett!!:)Lám,milyen nagyszerű dolgokra képes a gravitáció!Örülök,ha tetszett a recept! :)

fzizu
fzizu / fzizu Fri, 2012-11-16 23:49

jaj,de jó!Örülök a sikerednek!!Egyébként nem tört össze,nem túl stílusosan műanyagban volt!:)

tinci30
tinci30 Thu, 2012-11-15 20:40

A pálinkás üveg összetört???Ráadásul HÁZI???Jaj...inkább a vérem folyt volna patakokban:)))))))))))))))))
A recepted szuper,pár napja próbáltam ki és nagyon bevált!!!HÁLÁS KÖSZÖNET érte mert olyan bókokat kaptam hogy az csak na:))
Üdv timi

978
kifli 6 db
tej 6 dl
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek
alma 4 db
cukor 6 dkg
pálinka 3 ek
fahéj 1 kk
tojásfehérje 6 db
sárgabaracklekvár 3 ek