Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeg szelet 2.

Részeg szelet 2.
Részeg szelet 2.
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első "bonyolultabb" süteményét családi összejövetelre készítettem el, azóta többször megsütöttem, nagyon népszerű édesség.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Fogyasztás előtt érdemes 12 órát állni hagyni. Vizes késsel szeleteljük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaóport és egy csipet sót.
  3. A tojások fehérjét felverjük, óvatosan a lisztes masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. 
  4. A krémhez a tojások sárgáját csomómentesre keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel, sűrű krémmé főzzük, és hűtjük.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, aztán a két masszát összedolgozzuk.
  6. A kihűlt tésztalapra rákenjük a krémet.
  7. A habhoz a tojások fehérjét, a vaníliacukrot és a porcukrot kemény habbá verjük.
  8. A habot a krémre kenjünk, a tetejére csokoládét reszelünk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 302
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kocsis Kriszta

Mióta szakács: 2011.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-vaníliakrémes sütemény, fehérboros-kakaós szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kocsis Kriszta
Kocsis Kriszta / Kocsis Kriszta Fri, 2011-07-01 06:28

Kedves Mária,

én simán szeretem elkészíteni. Kipróbáltam a gőz felett is, de nekem az túl folyós lett.

Remélem, hogy ízleni fog ez a sütemény!
Szép napot,
Kriszti

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-04-17 02:19

Egyetertek, nagyon finom, igazi jo kis hazisuti lehet! Az, hogy fozott kremmel keszult es nem pedig pudingporral, kulon elony.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-16 10:33

Kedves Kocsis Kriszta!

Nagyon szép a fénykép, a süti meg nagyon guszta!!
Elmentve, elkészítem, mert minden van itthon hozzá, és ha sikerül, nekem is, ez a krémes, szépség, elkészítem húsvétra is, bár kiötöltük a lányommal,miket csinálunk meg, de ezt annyira tetszik, nem hagyom ki:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

989
tojás 6 db
porcukor 15 dkg
rétesliszt 8 dkg
sütőpor 1 csomag
fehérbor 20 ml
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
1 csipet
tojássárgája 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
tojásfehérje 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg