Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges almakarikák vaníliás grízpudinggal

Részeges almakarikák vaníliás grízpudinggal
Részeges almakarikák vaníliás grízpudinggal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom két állandó kedvencét vegyítve, kissé megbolodítva készítettem el. Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné mindkettőt, a bundázott almát, amit hívhatunk úgy is, hogy alma pongyolában, és a vaníliás grízpuding, ami pedig más néven habos tejbegríz. Külön-külön is isteni finom mindkettő, de így együtt pazar! És hogy még fokozzam az ízeket, egy kis almapálinkával, fűszerekkel, és karamellel tettem még izgalmasabbá.

hozzávalók / 4 adag

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk egy erre alkalmas célszerszámmal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
  2. A pálinkát összekeverjük a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal. Ezzel a "páccal" kenjük meg az almaszeleteket és hagyjuk így pihenni, többször forgassuk át, hogy mindenhol érje.
  3. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Majd apránként hozzászitáljuk a lisztet, és felváltva adagolva a tejjel simára keverjük. 15-20 percig pihentetjük. Miután eleget pihent a massza, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal egyenletesen hozzákeverjük a masszához.
  4. Egy serpenyőben ujjnyi magasan olajat hevítünk, és a pácból kivett, lecsepegtetett almákat belemártjuk, és közepes lángon aranyszínűre sütjük mindkét felüket.
  5. Miután az almaszeletek megsültek, papírtörlőn lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.
  6. A habos grízhez egy lábast kiöblítünk hideg vízzel, majd beleöntjük a tejet és hozzákeverjük a búzadarát, egy csipet sóval. (Hideg tejben sokkal könnyebb csomómentesen elkeverni a búzadarát.)
  7. Sűrűre főzzük, és lehúzzuk a tűzről addig, míg a tojások sárgáját a cukorral, és a vaníliával fehéredésig felverjük. Visszatesszük a tűzre takarék lángon, hozzákeverjük a cukros masszát egyenletesen, és gyakori kevergetés mellett egy-két percig főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Közben a tojásfehérjét felverjük, és ezt is óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  9. A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadunk egy kevés vajat, majd felöntjük a tejjel, és simára forraljuk. Mikor kész, picit hagyjuk hűlni, és az elkészült desszertre csurgatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

részeges almakarikák bundában vaníliás-habos grízpudinggal, bundás alma grízpudinggal, sült almakarikák habos-grízes pudinggal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-02-09 07:30

Kedves NoSalty.hu Csapata!

Nagyon köszönöm:)

Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-02-07 20:31

Kedves Tmea!
Nagyon örülök, hogy tetszik!
Igazából, ezek klasszikusok, csak párosítottam egymással őket:) A családnak nagyon tetszett:))
Üdv,
Vera

1272
alma 4 nagy db
pálinka 0.5 dl
méz 2 ek
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 2 db
finomliszt 15 dkg
cukor 2 ek
tojás 3 db
tej 175 ml
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 2 dl
cukor 4 ek
vaj 2 dkg
tej 0.5 dl
tej 1 l
búzadara 100 g
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vanília 1 db
1 csipet