Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges avokádókrémleves

Részeges avokádókrémleves
Részeges avokádókrémleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon gyorsan elkészíthető, finom leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, és szedjük ki a magot. Vágjuk kockákra a gyümölcsöt.
  2. Forrázzuk le a paradicsomot, hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kis kockákra.
  3. Pároljuk meg a vajban a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel fehérborral és levessel, főzzük 5 percig.
  4. Keverjük bele a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal, mézzel és Noilly Prat-tel.
  5. Turmixoljuk össze a levest. Tegyük bele az avokádó kétharmadát, majd turmixoljuk újra össze.
  6. Forrósítsuk fel újra a levest, de már ne főzzük.
  7. A paradicsom- és a megmaradt avokadókockákat röviddel a tálalás előtt tegyük a levesbe.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 412
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes-fehérboros avokádókrémleves paradicsomkockákkal, mézes-fehérboros avokádókrémleves vermuttal, részeges avokádóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2015-03-19 11:42

Nem lesz keserű? Én úgy tudom (tapasztaltam), hogy az avokádó megkeseredik, ha melegítik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-25 23:52

Ma elkészítettem ezt a klassz levest és mondhatom nagyon finom lett, köszi a receptet.
Forrásmegjelöléssel a blogmba is betettem.
KÖszi!

292
avokádó 2 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 3 dkg
vaj 1 ek
fehérbor 100 ml
zöldség alaplé 800 ml
habtejszín 100 g
0 ízlés szerint
méz 5 csepp
fehér bors 0 ízlés szerint
Martini Rosso 40 ml
paradicsom 2 közepes db