Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges banán

Részeges banán
Részeges banán
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balatoni kertipartin a grillkolbász után szabadtűzön készítettük, meglepi volt. "Tábori banán" a beceneve. Ajánlom minden olyan alkalomra, amikor valami egyszerű és pikáns édességre vágyunk.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 db banán
  • 4 teáskanál cukor
  • 4 teáskanál pálinka (ízlés szerint szilva, körte, barack stb.)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat egy tepsiben 250 C°-on kb. 10 percig sütjük.
  2. Kivéve tányérra helyezzük, késsel felbontjuk középen a héját, s a húsát is szétnyitjuk.
  3. 1 tk cukorral meghintjük, meglocsoljuk pálinkával.
  4. Kiskanállal azonnal fogyaszthatjuk.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 676
elküldve: 1
receptkönyvben: 181
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pálinkás banán, tábori banán, grillezett banán pálinkával, részeges grillbanán

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Donc
Donc Thu, 2010-07-08 15:16

Ez érdekes tuti kipróbálom maximum pálinka nélkül :)

111
banán 4 db
cukor 4 teáskanál
pálinka 4 teáskanál