Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges fánk

Részeges fánk
Részeges fánk
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy már nincs farsang, de nálunk nemcsak akkor készül fánk... Nagyon szeretjük, most minél több fajtát ki szeretnénk próbálni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral. 
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, nagyjából összedolgozzuk őket, majd hozzáadjuk az élesztőt is és lágy tésztát dagasztunk belőle. (Nagyon keményen és türelmesen kell dagasztani, hogy igazán szép legyen a fánk.)
  3. A tésztát langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és 6,5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. Ismét letakarjuk és fél órán keresztül hagyjuk pihenni a korongokat.
  4. Egy nagyobb lábasban bő két ujjnyi olajat forrósítunk, majd a fánkokat kislángon kezdjük el sütni, különben megég és nyers marad a belseje. Érdemes először egy próba fánkot sütni, egy kis darab tésztát az olajba dobva.
  5. Sütés előtt az ujjunkkal, vagy egy fakanál nyelének a segítségével mélyedést készítünk a fánk közepébe, és lyukkal lefelé tesszük az olajba.
  6. Mindkét oldalát 1-1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat felitatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pálinkás fánk, citromhéjas fánk, narancshéjas fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1286
finomliszt 65 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
élesztő 4 dkg
margarin 7 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
pálinka 0.5 dl
tej 3 dl
tojás 1 db
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 5 dl