Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges Jeromos

Részeges Jeromos
Részeges Jeromos
148 perc / előkészület: 120 perc főzés: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptre egy napilapban bukkantam rá. Sokáig rakosgattam, végül rászántam magam, és születésnapi meglepetésként elkészítettem. Egy kicsit tartottam tőle, mert elég gyakran pontatlanul közölnek recepteket, de ezzel nem volt semmi probléma. Egyedül annyit változtattam rajta, hogy a süti bevonásához a csokimázat a saját bevált receptem szerint készítettem. A süteményhez házi baracklekvárt és holland kakaóport használtam. A végeredmény nagyon finom lett, amit a vendégek is megerősítettek.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót apróra vágjuk. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és az apróra vágott dióbelet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a tésztamasszához.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan bekenjük a sütőpapírt margarinnal, és belesimítjuk a masszát.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszafordítjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral.
  4. A tölteléknek szánt diót megdaráljuk. Összekeverjük a rummal és a porcukorral, valamint a vaníliás cukorral. A diós masszát a lekvárral megkent tésztán egyenletesen elosztjuk, rákenjük, rányomkodjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: az egész tojásokat összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A teljesen kihűlt krémalapot a vajjal habosra keverjük. A krémet a hűtőben várakoztatjuk, amíg a mázat elkészítjük.
  6. A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, közben apránként hozzákeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, de nem dermesztjük meg.
  7. A süteményre rákenjük a krémet, és ráöntjük a már félig kihűlt mázat, amit egyenletesen eloszlatunk rajta, és  tálalásig a hűtőben tartjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x38x3,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 94 776
elküldve: 137
receptkönyvben: 1 479
elkészítve: 30/59
Facebookon megjelent: 2

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rumos-diós-kakaós szelet, rumos-kakaós süti dióval

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabaenbe
gabaenbe Sun, 2015-03-01 23:58

Én ezt a süti receptet körülbelül 15 éve kaptam, de sajnos kicsit hiányosan lett leírva, így nagyon megörültem, hogy rátaláltam. Nagyon finom volt köszönöm.

theni99
theni99 Thu, 2013-06-27 14:27

Tegnap elkészítettem,isteni finom lett az egész családnak nagyon ízlet!!!!!

zadri07
zadri07 Thu, 2013-05-16 13:00

Érdeklődnék, hogy mindenki rummal csinálta vagy mit ajánlatok helyette? Sütőrum esetleg? És vajon abból 1 dl kellhet? Köszi előre is.

enique
enique / enique Mon, 2013-04-01 19:06

Nagyon-nagyon finom lett, sok dicséretet zsebeltem be..:)
Végül hosszas tűnődés után nem tettem rá csokimázat, a finom vastag csokikrém lett a legfelső réteg... Nekem különösen a tésztába került vagdalt dió miatt tűnik különlegesnek, meg persze, jó, úgy ahogy van....:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-31 09:51

Kedves Muci!

Köszönöm, az egyik húsvéti sütim lesz, csodásan néz ki, remélem, ízleni fog mindenkinek!
Kellemes Húsvétot!
Éva-Anyóca

Muci
Muci / Muci Tue, 2013-03-26 17:41

Kedves Fejes Jánosné!
Erre a kérdésre érdemi választ nem tudok adni, mivel még nem próbáltam mandulával.
Üdv.: Muci

Katalin65
Katalin / Katalin65 Mon, 2012-12-24 10:01

Kedves Muci! Már régóta kinéztem a receptedet magamnak, és most elérkezett a megfelelő alkalom az elkészítéséhez. Nagyon jól sikerült, nagyon finom és tökéletesen van leírva! Pont ilyen rumos, csokis finomságra vágytam! Köszönöm szépen! Boldog, békés karácsonyt kívánok!

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-12-29 18:33

Kedves Katalin65 !
Örülök, hogy remekül sikerült a karácsonyra szánt süteményed. A karácsonyi ünnepek már elmultak
ezért én vidám szilveszterezést és Boldog Új Évet kívánok.
Muci

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2012-12-08 19:20

Megcsináltam, mesefinom!!!!!!! Megvan az új legkedvencebb sütim!! :D Nagyon köszönöm, tényleg csodálatos recept! Olyan, mint a zserbó, csak százszor jobb. :) Én annyit változtattam, hogy megmakacsolta magát a krémem, nem akart besűsűrödni, de én okosabb voltam, és 2-3 ek. liszttel és kis tejjel besűrítettem főzés közben. Pazar úgy, ahogy van! Köszönjük!!!

Humli
Humli Wed, 2012-05-30 10:41

Kedves Muci!
Ez a sütemény egyszerűen mesés! Szerettem volna küldeni belőle kedves ismerőseinknek, de itthon a család olyan patáliát csapott, hogy erről letettem, nem csomagolhattam belőle még csak kóstolót sem senkinek :)

Csillababyke
Csillababyke Fri, 2011-10-21 14:19

Szia! Kipróbáltam, nagyon finom lett, bár én nem barack lekvárt, hanem szamócalekvárt használtam. A múlt héten kaptam egy barátom anyukájától, ők szamócáznak, és ők készítik, ajánlották, hogy próbáljam ki. Nagyon finom lett. Köszike

Muci
Muci / Muci Fri, 2011-09-30 16:58

Szia toma !
Köszönöm szépen. Nagyon kedves vagy. Ha lesz rá megfelelő alkalmad próbáld ki, mert tényleg nagyon finom.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-09-27 16:20

Nagyon örülök a recept sikerének, köszönöm minden látogatónak a hozzászólását,a Nosalty. hu csapatának a gratulációját.
Üdvözlettel : Muci

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-09-27 11:46

Kedves Muci!
Tiéd lett 2011. szeptember 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Brea
Rea / Brea Mon, 2011-09-26 21:47

Köszi Tmea, igazad van. Ezt nagyon benéztem. Egyre erősebb a gyanúm, hogy ki lesz ez próbálva :)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-09-26 14:09

Bocsi, hogy belekotyogok, de az a baromi vastag, az nem a csokimáz a tetején, hanem a 4 tojásos csokikrém, ami a diós krémre van rákenve.
Nagyon guszta...

Brea
Rea / Brea Mon, 2011-09-26 13:24

Régóta szemezek már egy ilyen nevű recepttel szamóca oldalán. Nem biztos hogy van köze egymáshoz, de ez is nagyon jól néz ki. Csak azt nem értem, hogy egy ekkora tepsiben, hogyan lett ilyen baromi vastag a csokimáz 20 dkg csokiból? Örülnék neki ha tényleg így lenne, de olyan hihetetlennek tűnik:)

ladyeva
ladyeva Mon, 2011-09-26 13:22

Én ezt a sütit Részeges Izidor néven ismerem és évek óta készítem. Csak annyiban tér el, hogy nincs benne baracklekvár, de biztos azt nem rontja el.

914
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
dió 12 dkg
dió 20 dkg
rum 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 púpozott ek
sárgabaracklekvár 15 dkg
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
margarin 10 dkg