Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges lencse

Részeges lencse
Részeges lencse
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oprah oldalára tévedve találtam ezt a receptet. Kíváncsi lettem, milyen lehet a borban főtt lencse. Nálam jelesre vizsgázott, igazán pikáns kis étel. Halas ételek mellé kitűnő köret, de önálló fogásként is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon megpirítjuk a felszeletelt kolbászt, szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsiradékon kezdjük pirítani, állandóan kevergetve a kockára vágott hagymát, répát meg a zellert.
  3. Amikor a zöldségek kezdenek puhulni, rakjuk vissza a kolbászt, adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd kis lángon addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, és csak most sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha nagyon elfőne a bor róla, pótoljuk húslevessel vagy vízzel. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 088
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

borban főtt lencse, zöldséges lencse borban főzve, kolbászos lencse

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sántakutya
sántakutya Mon, 2013-12-02 12:43

Szia witch!
Szép hetet.... Na elkészítettem , de annyi változtatással, mivel nem volt csípős kolbász, csülköt tettem fel főni borban. Utána sütöttem le s erős paprikát karikáztam bele.
Tényleg "meg issza" a 0.75 liter bort a lencse. :D :D
Finom lett, ma is az lesz ebéd, hisz kettőnknek igen szép adag lett.

witch
witch / witch Mon, 2013-12-02 23:35

Nagyon orulok, hogy izlett, kedves egeszsegetekre!
Szep hetet kivanok en is Neked!
udv:witch

witch
witch / witch Fri, 2013-11-29 15:23

Nem vagyok bor szakerto, igy korulneztem a neten. A roze a jolly joker
a borok kozott, mert szinte minden etellel ossze lehet parositani. Viszont
kicsit edeskesebb, mint a feher, igy lehet, hogy par csepp citromle
is elfer mellette ennel a receptnel. Az is fontos, hogy csak olyan bort
erdemes hasznalni, amit szivesen fogyasztasz, mert fozes kozben
az ize koncentralodik.
Koszonom a kerdesed, mert igy en is tanultam valamit!
udv:witch

sántakutya
sántakutya Fri, 2013-11-29 18:16

Hellóóóóóóóóóóóóóó!!
Köszönöm gyors válaszodat, apjukom készítette a bort, s mivel több fajta szőlő van, de nem érdemes külön rakni, így lett rozé.Kb 50 liter. De naaaaaaaagyon finom, én nem vagyok bor rajongó de ez tényleg ízlik már 2x is ittam bellöle. :D
Tanácsodra pedig feltétlen meg kínálom majd citrommal.
Majd beszámolok a siker élményről. "remélem lesz"

Üdvözlettel sántakutya (Gizus)

witch
witch / witch Fri, 2013-11-29 19:51

Szia Gizus!
Szerintem a hazi keszitesu borral sokkal finomabb lesz!
udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-06-27 16:25

Nagyon izgalmas! Máris mentettem, és indulok fehér borért... :)
Üdv: Fahéj

402
olívaolaj 1 ek
csípős kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 2 db
halványító zeller 2 közepes szár
lencse 20 dkg
babérlevél 2 db
fehérbor 7.5 dl
1 tk
bors 1 tk