Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel

Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel
Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi ismerőstől kaptam a receptet, és ki akartam próbálni! :) Sikerült. Egy kicsit babrás, de megéri.

Melegen és hidegen is finom! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 35-40 percig pihentetjük.
  2. Az almákat megmossuk, hámozzuk , kicsumázzuk, és vastag  szeletekre vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a cukorral és a pálinkával. Az almaszeleteket ebben fél órát áztatjuk, időnként megkevergetjük, hogy mindenhol érje az almát.
  3. Kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, és tortaformára nyújtjuk (nagyobb legyen, mint a tortakarika).
  5. Az egyikkel kibéleljük a formát, úgy hogy az oldalára is jusson a tésztából. Megszórjuk a darált dióval, és ráhelyezzük a pácolt almaszeleteket, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet.
  6. Még mielőtt a felső tésztaréteget ráborítanánk, a kerekre nyújtott tészta közepét derelyevágóval vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy a sütés közben a gőz elpárologhasson.
  7. A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk cukorral. Megsütjük.
  8. A vaníliamártáshoz a tejet a van. cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel gépi habverővel krémmé keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejet, és vízgőz feleltt sűrűre főzzük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tamil

Mióta szakács: 2011.12.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta pálinkával és mandulával, részeges mandulás almatorta, almatorta vaníliaöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1140
finomliszt 25 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
mandula 5 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 teáskanál
alma 6 közepes db
dió 5 dkg
citrom 1 db
pálinka 0.5 dl
cukor 4 dkg
vaj 3 dkg
finomliszt 3 dkg
tej 0.5 dl
porcukor 8 dkg
tej 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 5 db
cukor 25 dkg
finomliszt 4 dkg