Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges paradicsomleves

Részeges paradicsomleves
Részeges paradicsomleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svájcból kaptam egy falinaptárt, melynek egyik heti receptje volt ez a leves. A gintől érdekes lett az íze, de nem érezhető annyira, hogy ez bárkit is zavarni, mivel az alkohol a felforralásnál úgyis elpárolog.
Készíthetjük természetesen friss paradicsomból is, amit előbb meghámozunk, majd megpárolunk. Kalóriaértéke 100 ml-re 95 kcal. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Meghintjük liszttel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és egy pillanatig pirítjuk.
  2. Elkeverjük a paradicsomkonzervvel és a húslevessel, majd sóval, borssal ízesítjük.
  3. Gyenge tűzön 10 percig főzzük, majd megmixeljük. Hozzákeverjük a tejfölt és a gint, majd újraforrásig főzzük.
  4. Tálalás előtt még megszórjuk apróra vágott bazsalikommal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös paradicsomleves ginnel, bazsalikomos paradicsomleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mihkrisz
mihkrisz / mihkrisz Thu, 2011-12-08 19:41

Nagyon szépen köszönöm a receptet !!!
A tanáraimnak és iskola társaimnak nagyon ízlett!!!!
Még egyszer nagyon köszi! :) F/15

323
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
konzerv paradicsom 850 g
szárnyas alaplé 1 l
bazsalikom 1 csokor
gin 125 ml
tejföl 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint