Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges tejfölös meggyleves

Részeges tejfölös meggyleves
Részeges tejfölös meggyleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak 18 éven felülieknek! Absztinensek, antialkoholisták el se olvassák a receptet! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
  2. Egy lábasban vajat olvasztunk, egy kevés lisztet keverünk hozzá, majd levesszük a tűzhelyről, öntünk hozzá vizet, csomómentessé keverjük. Beletesszük a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzzük.
  3. Belekeverjük a tejfölt, a bort, felrottyantjuk. Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, beleöntjük a rumot is, összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe néhány órára.
  4. Mikor jól lehűlt, kivesszük, egy tálba merjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros meggyleves, tejfölös gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414
meggy 30 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 3 teáskanál
vaníliás cukor 1 késhegynyi
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 6 db
víz 2 dl
vörösbor 2 dl
rum 50 ml