Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges töltött tojás

Részeges töltött tojás
Részeges töltött tojás
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm családi receptje. Kiválóan alkalmas arra, hogy a tojásból ünnepi lakomát varázsoljunk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk finomra, pirítsuk meg olajon, majd futtassuk meg a petrezselymet is. Húzzuk le a tűzről és kevés fűszerpaprikával színezzük meg.
  2. Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és vágjuk ketté. A tojás sárgáját emeljük ki, majd keverjük össze az előzetesen vízbe áztatott zsömlével és a hagymás-petrezselymes szafttal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető állományú legyen, majd sóval fűszerezzük. Adjuk hozzá az előzetesen medvehagyma párlatba áztatott felaprított aszalt paradicsomot is.
  3. Halmozzuk a félbevágott tojásokra az így kapott tölteléket, majd szórjuk meg a tetejüket zsemlemorzsával és 180°C-on pirítsuk a tetejét, míg aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tojás pálinkával, pálinkás-aszalt paradicsomos töltött tojás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 3 teáskanál
tojás 6 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 1 db
tejföl 2 ek
zsemlemorzsa 2 teáskanál
0 ízlés szerint
szárított paradicsom 3 db
pálinka 2 ek