Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges vajas-túrós pogácsák

Részeges vajas-túrós pogácsák
Részeges vajas-túrós pogácsák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam újabban sok fehérjét fogyaszt, mert erős akar lenni. Én evvel tettem magam oda. Rajtam ne múljon.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint egy borítékot, majd 90 fokkal elforgatva is egymásra hajtogatjuk a tésztát. Újra hűtőbe tesszük fóliában 20 percre. Még kétszer ismételjük meg a hajtogatást.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk úgy 2-2,5 cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 25-30 percig újra kelesztjük, addig a sütőt előmelegítjük 190 fokra hőlégkeverésen. A pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 x 2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós pogácsa öregtésztával, leveles pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-11-28 12:56

Szerintem alapanyagoknál megtaálod. Kenyérsütésnél használom. 50 dkg kenyérliszt. 3 dl kézmeleg víz, 1 tk olaj, 1 csipet cukor, 1 csipet só, 0,8 dkg élesztő. Összegyúrom, fél napig hagyom túlkelni, újra összegyúrom, elosztom 3 részre, fóliában hűtőben tárolom. Hasonlít a kovászhoz. Akár ki si hagyhatod.

Üdv: Éva

424
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 2 db
öregtészta 20 dkg
vaj 20 dkg
tehéntúró 30 dkg
1 teáskanál
ementáli sajt 25 dkg
tejföl 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg