Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reszelt alma

Reszelt alma
Reszelt alma
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két indok, amiért ezt a receptet szeretem:

  1. A gyümölcsfáink nincsenek agyonpermetezve, aminek a következménye, hogy vannak olyan almák, amelyek téli tárolásra nem alkalmasak. A hibás részeket kivágva ezek  hasznosítására kitűnő ez a recept.
  2. Ha almás sütit kér a családom, csak előveszek 1-2 üveggel a reszelt almából, összedobom a tésztát, nem kell bajlódni még az almareszeléssel is.

Nyáron egy napot rászánunk a befőzésre, aki segített, az kaphat a visszamaradt igazi almaléből. Mindig akadt vállalkozó.
Felhasználás előtt a reszelt alma felső rétegét a tartósító miatt leszedem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen süteménybe kiváló. 1 db 720 ml-es üvegbe nekem kb. 40 dkg reszelt alma fér.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, és reszeljük le.
  2. Gyenge nyomással préseljük ki a levet, majd szorosan töltsük üvegekbe. Ügyeljünk rá, hogy levegőbuborék lehetőleg ne maradjon közte.
  3. A tetejére pici tartósítót szórunk, és lezárjuk.
  4. Vízgőzben gyöngyöző forrástól számítva 20 percig gőzöljük. Majd betakargatva az edényben hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 554
elküldve: 3
receptkönyvben: 326
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mida

Mióta szakács: 2010.08.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

reszelt almabefőtt, reszelt alma télire

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Sun, 2017-08-20 11:32

Kedves Mida! Cukor egyáltalán nem is kell hozzá, így natúr teszed el? Épp most állok neki az almareszelésnek, de én dinsztelni szoktam, és ízesítés (fahéj, citrom) után üvegekbe tenni, majd szárazdunsztba. Megpróbálom a te módszeredet is!

Mida8181
Mida / Mida8181 Thu, 2017-08-24 20:54

Kedves yvycsajszi, én nem teszek hozzá cukrot, csak a kicsavart reszelt almát teszem az üvegbe.
Én az almás pitébe sem szoktam dinsztelni az almát. 1-2 üveg az eltett reszelt almából a kinyújtott tésztára, 1-2 üveg reszelt alma, némi cukorral megszórom, egy kis fahéj, rá a másik lap és kész is.
Üdv: Mida

nana43
nana43 Wed, 2017-08-02 15:19

Egyet értek zsuzsa.sulyok véleményével, mert valószínű a mélyhűtés és hűvös spájz tekintetében, egy cipőben járunk. Ezért örülök az "eltevős" recepteknek én is. Néhány éve teszek el almalekvárt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire finom.

Mida8181
Mida / Mida8181 Wed, 2017-08-02 16:43

Köszönöm a hozzászólásodat. Próbáld ki a receptemet! Biztosan el fog állni. (Nekem most 2 éves van, mert tavaly nem termett alma) Én ezt a módszert előnyben részesítem a fagyasztással szemben, mert annak van valami "fagyasztó" íze, nem beszélve a helyhiányról.

boszizami
boszizami Sat, 2014-05-17 11:52

Ez tényleg fantasztikus recept. Főleg, ha az embernek van egy gondos édesanyja, aki elteszi, én meg csak felhasználom. Köszönöm.

nyuszipók
nyuszipók Thu, 2011-10-06 15:05

Én a reszelt almát kinyomkodva, zacskóba téve lefagyasztani szoktam. Így nem kell hozzá tartósítószer sem. Egy zacskóba mindig annyit teszek, ami az almás pitémhez kell (1 kg). Így csak előtte ki kell venni a hűtőből, felolvad magától. De ha sietsz, akkor mikróban is felolvaszthatod! Tényleg sokkal praktikusabb, mint sütés előtt még almát reszelni!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2013-07-17 08:43

-Én is legszívesebben a fagyasztóba tennék el télire mindent, de sajnos nem igen fér el egy jókora fagyasztóláda.....

-Ezért hálás köszönet azoknak, akik "eltevős" recepteket (is) írnak, (főleg ha olyan, ami nem csak a "hűvös spájz"-ban nem romlik meg),.... -mert sajnos az sincs mindenkinek...

234
alma 2 kg
nátrium-benzoát 1 késhegynyi