Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reszelt rücskös tészta

Reszelt rücskös tészta
Reszelt rücskös tészta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamikám régi receptje. Közismert nevén borzas kata, és van túrós változata is.:) További képek itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva pihentetjük egy kicsit.
  2. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és összekevejük a dióval óvatosan, majd megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a diós habot.
  4. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.
  5. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 437
elküldve: 1
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borzas kata, rücskös süti, lekváros-diós reszelt sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nrzsuzsa
nrzsuzsa Sat, 2017-08-12 16:17

Ma láttam a Paprika TVben (ezért is kerestem rá!) egy idős mamika csinálta, Ő a reszelt tésztába tett kakaóport! Nekem úgy szimpibb!!

1237
finomliszt 40 dkg
sertészsír 10 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
vaj 1 ek