Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Resztelt borjúmáj vörösborral

Resztelt borjúmáj vörösborral
Resztelt borjúmáj vörösborral
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal finomabb, mint sertésből, és még csak nem is drágább. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk és kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és addig pirítjuk együtt, amíg kissé össze nem esik.
  3. Ezután jöhet bele a megtisztított és csíkokra vágott máj. Borsozzuk, kakukkfűvel, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, de a sót (és az ételízesítőt is) felejtsük el, különben megkeményedik! Addig pirítjuk, amíg szépen meg nem sül a máj külseje.
  4. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és felöntjük a borral. Addig főzzük, amíg az alkohol el nem párolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy decit a vízből.
  5. Ezután jön a beforralós játék: ha a szaft nagyon besűrűsödik, akkor öntünk még hozzá egy keveset a vízből, és újra sűrűre főzzük, és így tovább, amíg a máj teljesen meg nem puhul. Csak a legvégén sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 339
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

resztelt máj borjúból, vörösboros resztelt máj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
borjúmáj 50 dkg
majoranna 3 kk
kakukkfű 2 kk
babérlevél 2 db
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
száraz vörösbor 1.5 dl
víz 3 dl