Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Resztelt máj zöldborsóval

Resztelt máj zöldborsóval
Resztelt máj zöldborsóval
21 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tuningolt fajtája a resztelt májnak, szerintem ízletesebb is. Főtt burgonyával tálaljuk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és úgy szeljük fel, majd olajon megdinszteljük.
  2. Közben a májat csíkokra vágjuk, és feltesszük főni a zöldborsót.
  3. A kész hagymát kiöntjük tálba, helyére tesszük a májat, mely rövid idő alatt megsül - állandó kavargatás mellett- (akkor jó a máj, ha a fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni).
  4. Amikor elkészül a máj, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megfőzött zöldborsót.
  5. Végül teszünk bele 1 kk pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, 0,5 dl vizet, összekavarjuk és még 1 percig rotyogtatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 56 669
elküldve: 8
receptkönyvben: 620
elkészítve: 76/93
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissyke

Mióta szakács: 2011.08.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás máj, zöldborsós máj, resztelt máj borsóval

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aladyn
Aladyn Sat, 2019-04-13 15:05

Szio Chrissyke! El sem hiszed mennyi ismerősöm resztelt máj receptjét próbáltam már ki.
A tiéd viszont verhetetlen. Egy picit felturbóztam a saját szám ízéhez. Vékony csíkokra vágott füstölt császár szalonnát sütöttem, majd a zsírjában megpirítottam a félbe vágott hagyma karikákat és a szintén (kb 1cm széles) csíkokra vágott zöldpaprikát. Minden mást úgy csináltam, ahogy írtad.
Szuper és nagyon köszönöm!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2017-02-03 22:08

Köszi a feltöltést, nagyon finom!!! :) Annyit változtattam rajta, hogy én apróra vágtam a hagymát, úgy dinszteltem. Majd ahhoz adtam hozzá a maját és a borsót. Jó kis recept, biztos, hogy máskor is asztalra kerül.

Chrissyke
Chrissyke / Chrissyke Tue, 2017-02-28 10:01

Kedves Orsi!
Köszönöm szépen! Mi is nagyon szeretjük, azon kívül, hogy finom, még gyorsan is elkészíthető. :)

b-n
b-n Thu, 2015-12-17 10:35

Gyors és remek étel! A fel nem használt borsóból ma leves készül.

bagabi2
bagabi2 Tue, 2014-12-16 13:32

Szuper egyszerű a recept és nagyon finom lett, köszönöm

trimba
trimba Wed, 2014-01-08 20:09

Köszönjük a receptet! A kedvencek listájára került! :-)

zsuzska88
zsuzska88 Mon, 2013-03-11 12:38

Másodszor készítettem el e recept szerint és mind a kétszer Isteni finom lett. Nyami :) Köszönöm a receptet.

wm21
wm21 Fri, 2012-09-28 21:27

Nem is tudtam, hogy ilyen jól főzök, amíg meg nem csináltam ezt a májast receptet :-) A máj egyébként is a kedvencem, ez a recept istenien sikerült, köszönöm szépen!

kiskondi
kiskondi Wed, 2012-03-07 18:32

Én ezt tegnap meg főztem, hát mit mondjak: Nagyon nagyon finom lett, kétszer is ettem mert nem birtam betelni vele :) köszi, hogy megosztottad, máskor is meg fogom csinálni!!!!!

Pénztáros01
Pénztáros01 Fri, 2011-10-21 15:12

Éppen ma vettem csirkemájat és valami újat akartam kipróbálni, köszi az ötletet. A fogadtatásról beszámolok...

300
csirkemáj 45 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
zöldborsó 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
víz 0.5 dl