Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Resztelt-pirított marhamáj

Resztelt-pirított marhamáj
Resztelt-pirított marhamáj
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán gyorsan elkészülő ételről van szó. Ha jól osztjuk be az időnket, körettel együtt tulajdonképpen fél óra alatt már ehetjük is. Időnként sorra kerül a máj is az étrendünkbe. Szeretjük így is, rántva is, és egyéb módon elkészítve is. Szinte mindig petrezselymes krumplival esszük, szerintem így nagyon finom. És ahogy írtam, csak a tányérunkban sózzuk, akkor nem keményedik meg a máj. Tudom, erről megoszlanak a vélemények. Ha a májat borító, szép fényes hártyát lehúzzuk, és a belül lévő nagyobb ereket kivágjuk, akkor egész biztosan egy csodálatosan puha, omlós resztelt májat tudunk készíteni. Másnap, vagy netán többszöri melegítés után is ugyanilyen marad.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, és oly módon tisztítjuk meg, hogy a külsejét borító hártyát teljes egészében lehúzzuk. (Késsel megkezdjük, és ujjainkat aládugva könnyedén le tudjuk húzni.) Az ereket is amennyire tudjuk, vágjuk ki belőle.
  2. Nem túl nagy csíkokra, darabkákra felvágjuk.
  3. Fedeles edényben megolvasztjuk a zsírt, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, kb 1/2 dl vizet, visszatesszük a tűzre, beletesszük a májat, és elkezdjük pirítani.
  5. Erőteljesen borsozzuk, állandóan kevergetve addig pirítjuk, míg láthatóan összeugranak a májdarabkák és lehet, hogy kis levet is ereszt. Ha nem, mindig pótoljuk egy kevéssel, nehogy megégjen a paprika.
  6. Megszórjuk a majorannával, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje, lefedjük, és közepes lángon kb 15 perc alatt készre főzzük. 
  7. Tálaláskor sózzuk!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 34 938
elküldve: 8
receptkönyvben: 219
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

resztelt marhamáj, pirított marhamáj, resztelt máj, pirított máj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Fri, 2013-10-04 12:58

nanááááá, hogy finom:)))én provence-i fűszerrel csináltam,kis fokhagymával.Gratu a recepthez!!!Ha netalántán valakinek kemény lesz a máj,ne essen kétségbe,nagyon finom pástétomot lehet belőle készíteni!!!!Bátran álljatok neki ezen recept alapján.Jó étvágyat!!!!

482
marhamáj 1.2 kg
disznózsír 80 g
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 4 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk