Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges kifli fűszeres olívaolajjal

Réteges kifli fűszeres olívaolajjal
Réteges kifli fűszeres olívaolajjal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A croissant mintájára készítettem el, de vaj helyett a finom, fűszeres olívaolajat használtam el az aszalt paradicsomról. Készítettem néhányat, amibe vágtam még néhány aszalt paradicsomot, friss rozmaringlevelet. Ezek tetejére frissen őrölt borsot és Maldon sót szórtam.

hozzávalók / 12 adag

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

  • 4 ek olívaolaj (aszalt paradicsomról a fűszeres olaj)

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük, amit aztán lehűtve használunk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, az írót, az olajat, a kihűlt tang zhongot és a liszteket, sót. Dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk, 6 kis cipót gyúrunk belőle.
  4. Minden cipót kinyújtunk kb. 35-36 cm átmérőjű körré. A köröket jól megkenjük az olajjal, majd másikat fektetünk rá. Ezt újra megismételjük. Két darab 3 rétegű kört készítünk.
  5. A köröket 6-6 cikkre vágjuk, tehát 12 kiflink lesz. A cikkek széles végét 3-4 cm mélyen hosszában bemetsszük derelyevágóval, majd behajtva a belső vágott részt, feltekerjük a kiflit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól messze, mert dagadni fognak.

Kenéshez

  1. Tetejüket megkenjük a fűszeres olajjal.

Szóráshoz

  1. A kiflikre reszelt sajtot szórunk.
  2. Letakarjuk konyharuhával, és 40 percet kelesztjük langyos helyen.
  3. 230 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, burek, bagel, briós, édes leveles, perec, croissant, buci, hamburger-buci, pita

egyéb elnevezések

fűszeres olajjal kent kifli, sajtos-fűszeres kifli, réteges kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
író 1 dl
tej 2 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
1.5 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg
olívaolaj 4 ek
ementáli sajt 6 dkg