Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges töltött kiflik

Réteges töltött kiflik
Réteges töltött kiflik
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt ma készítettem ebédre, nagyon finom, laktató kifli. Tetszés szerint lehet bele másfajta tölteléket is tenni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Én úgy szoktam  feldarabolni a tésztát, hogy szétnyújtom téglalap alakúra, horizontálisan 10 cm-enként felcsíkozom, és abból vagdosom ki a háromszögeket. Valahogy így:  VVVVVVVVV -remélem érthető!:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
  2. Ha felfutott, összekeverjük a joghurttal, olajjal és a sóval, majd begyúrjuk a tésztát, és 30 percig kelesztjük.
  3. Miután megkelt, 8 részre osztjuk. Az első gombócot téglalap alakúra nyújtjuk és ráreszeljük a margarin 1/7-ét. És így sorban, ameddig el nem fogynak a gombócok  (az utolsó lapra már nem kell margarint reszelni), pihentessük ameddig elkészítjük a tölteléket.
  4. A töltelékhez lereszeljük a szalámit, összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval.
  5. A tésztát  kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, felvágjuk háromszögeknek, majd megtöltjük.
  6. Kiolajozott tepsire rakjuk, a tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal ill. tengeri sóval.
  7. Előmelegitett sütőben szép pirosra megsütjük őket.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 223
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

szezámmagos töltött kifli, szalámival töltött kifli, töltött kifli szezámmaggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1661
joghurt 2 dl
víz 4 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
2 ek
finomliszt 1 kg
margarin 25 dkg
szalámi 10 dkg
ketchup 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
0 ízlés szerint