Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retek katicák

Retek katicák
Retek katicák
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén januártól részt vettem egy online receptversenyen, ahol bejutottam a 10 legjobb séf közé, az utolsó, kihívásokkal teli szakaszba. Ebben a részben három témahetünk volt, ezek közül az egyik a húsvéttal kapcsolatos ételek elkészítése, bemutatása volt.  Feltétel volt, hogy még sehol nem kerülhetett publikálásra (sem blogban, sem más webszakácskönyvben) az adott étel, így ezeket mind akkor kellett megfőznünk, elkészítenünk! Nagyon élveztem, sokat tanultam, és úgy érzem fejlődtem mind a fotózás, mind a gasztronómia területén! Most a húsvét témahét egyik darabját mutatom be.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyerekeknél biztos sikert arat, akár húsvétra, akár csak ha egy gyerekzsúrra készítjük elt! Látványos, ugyanakkor viszonylag könnyedén elkészíthető falatkák. Így talán rávehetjük a gyerkőcöket ennek az ízletes zöldségnek a fogyasztására!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított retkek alsó részét levágjuk, hogy a katica szépen megüljön. Csápoknak kis gyökereket hagyunk. Ha csak egy gyökérszálunk van, akkor abból levágunk, és pl. hústű segítségével pici lyukat fúrunk, és a hústűvel beleszúrjuk a lyukba a másik felét a gyökérnek, így kapunk két csápot.
  2. A felső részt vízszintesen és függőlegesen bevágjuk, leemeljük. Elkészítjük a levágott részekből a szárnyakat, majonézzel (vagy lyukasztással) pöttyöket teszünk rá.
  3. A retkek belsejét kivájjuk, hegyes késsel kifúrjuk a szemek helyét, a szemüregekbe helyezzük a fehérborsokat (vagy lehet egyszerűen majonézpöttyel, fúrás nélkül).
  4. A masszát elkészítjük: a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a snidlinget szintén. A krémsajtot, a vajat, a fűszereket és a hagymákat elkeverjük. Ezzel megtöltjük a katicák belsejét, majd ráhelyezzük a szárnyakat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

katica formájú retek, katicák piros retekből, retekből készült katicák hidegtálra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2012-03-29 16:04

Szivbol gratulalok, hogy a 10 legjobb chef kozott vagy!
Megerdemled, nagyon ugyes vagy!!!!
Erre az oldalra is szuper recepteket toltesz fel!
udv:witch

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-03-30 08:48

Köszönöm szépen a gratulációt kedves witch!
Ezt szerintem nagyon sok NoSalty-s szakácsról elmondhatjuk, többek között Rólad is, hogy szuperek.! Biztos vagyok benne, hogy bármilyen megmérettetésen helyt állna mindenki!
Üdvözlettel:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-03-29 14:36

Köszönöm szépen kedves Kati! Biztosan sikert aratsz vele, mert az én kislányomnak is nagyon tetszett.
További szép napot kívánok!
Anita

skatyca
skatyca Thu, 2012-03-29 10:38

Nagyon ötletes és "látványos" , ízletes is lehet. Elmentettem, biztos megcsinálom egy "unokás" vacsira :) Köszi és gratula a recetverseny eredményéhez! Kati

313
snidling 1 csokor
retek 10 db
bors 20 szem
vöröshagyma 0.5 db
krémsajt 15 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majonéz 1 ek