Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retekfőzelék

Retekfőzelék
Retekfőzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnálom, hogy ez nem jutott eszembe, amikor a lánykám kicsi volt. Kíváncsi lettem volna, hogy mit szólt volna ehhez a rózsaszínű főzelékhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retket megpucoljuk, de a héját hagyjuk rajta, majd mossuk meg. Aprítsuk fel.
  2. A felhevített olajon pároljuk puhára a sóval. Hintsük meg a liszttel, kicsit pirítsuk meg.
  3. Öntsük fel kevés hideg vízzel, majd a tejjel. Forraljuk fel, főzzük 2-3 percig. Ha szeretnénk, ízesítsük pici cukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 444
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék retekből, hónapos retekfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

110
retek 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0.5 kávéskanál
finomliszt 1 csapott ek
tej 1 dl