Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rétesbatyu

Rétesbatyu
Rétesbatyu
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Ernyei Béla kedvesétől láttam egy főzős műsorban és azonnal elhatároztam, hogy elkészítem. Fiam már meg is rendelte az új adagot holnapra.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

Az almás réteshez: (2 batyu)

A körtés réteshez: (1 batyu)

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy batyuhoz 2 réteslapot használunk. Megkenünk minden réteslapot olvasztott vajjal, kettőt egymásra teszünk.
  2. A közepén egy tenyérnyi területre elszórunk 1 ek búzadarát, erre rá a pirított magot, majd a cukorral, fahéjjal, citromlével megszórt kis kockákra felvágott gyümölcsöt.
  3. A tésztát összefogjuk, hogy egy nagy maréknyi csomagocska legyen belőle, és egy cérnával lazán megkötjük, hogy ne tudjon szétnyílni, de a cérna ne is vágja el.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Kiszedve, fahéjas porcukorral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtés rétesbatyu, almás rétesbatyu, batyurétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
réteslap 1 csomag
alma 2 nagy db
nádcukor 2 ek
fahéj 1 tk
citromlé 1 ek
búzadara 2 evőkanál
dió 1 marék
körte 2 közepes db
gyömbér 1 teáskanál
nádcukor 1 ek
fahéj 1 tk
búzadara 1 evőkanál
citromlé 1 teáskanál
fenyőmag 1 ek
vaj 5 dkg
porcukor 1 ek
fahéj 1 kk