Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retro diós linzerféle

Retro diós linzerféle
Retro diós linzerféle
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régi családi recept, ami a szüleim gyerekkorát idézi, és nemrég előkerült. Nem tudom, hogy kinél hogy hívják ezt a sütit, nálunk a nem túl hangzatos "Szalagór" néven fut...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Teához, kávéhoz, hosszú téli estékre...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk.
  2. A tetejüket vízzel megkenjük, kristálycukorral elkevert, durvára darált dióba mártjuk, majd sütőlapra helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 624
elküldve: 9
receptkönyvben: 336
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szalagór, diós linzersüti, diós teasütemény linzertésztából

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apri
apri Sun, 2016-11-27 14:27

Sziasztok!
A nagymamám sütötte mindig Karácsony előtt és a kamrában vászonzacskóban sokáig elállt, vagyis ameddig el nem fogyott. Guráblinak nevezték Bácskában, vagyis Vajdaságban. Ez a recept hasonló, majd kipróbálom, mert a legjobbnak ítélem. Amit másként tett az a teteje, a tojásfehérjét kicsit felverte folyósra és ebbe tett durvára tört diót és kristálycukrot, így kanalazott a kiszaggatott tészta tetejére. Köszönöm a receptet, ünnepekre megsütöm. :) Vidám ünnepvárást! Marika

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2016-11-27 14:41

Kedves Marika!
Nagyon szépen köszönöm az értékes hozzászólást, örülök, hogy szép emlékeket sikerült ébresztenem a recepttel!
Neked is örömteli ünnepvárást kívánok szeretettel:
Edina

Timancs
Timancs Tue, 2011-12-20 11:37

Megsütöttem és elképesztő omlós, finom teasütemény lett belőle!
40 dkg zabliszt, árpaliszt, kukoricaliszt és rizsliszt keverékéből csináltam csak, de így is 5 tepsi sütim lett! :-)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Tue, 2011-12-20 17:28

Nagyon örülök, Timi!
Ezt a lisztkombinációt én is ki fogom próbálni, elképesztően kiadós süti, ráadásul - ha van rá lehetősége - sokáig el is áll :)
Szép Ünnepet és jó készülődést kívánok, üdv:
Edina

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2011-12-16 17:50

Ránézésre nekem a "preckedli" jutott eszembe. Anyukám sütötte gyakran, de a receptjét én nem tudom. Talán megszerzem tőle és akkor okosabb leszek.

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2011-12-16 21:49

Szia Boszi! Köszi, ezt a "preckedlit" még sosem hallottam, de nagyon vicces elnevezés :)
Köszi a nyomozást!
Üdv:
Edina

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2011-12-09 13:13

Szia Kata,
Én teasütemény kategóriába sorolnám, állagra tehát nem puha, de omlós.
Igazából a cukorral kevert dió adja meg a jellegét, mivel a tészta eléggé semleges ízű. Lehet nyugodtan próbálkozni esetleg mogyoróval, mazsolával, vagy lekvárral.
Remélem, tudtam segíteni, szép napot:
Edina

katacica962
katacica962 Fri, 2011-12-09 11:40

Szia!
Ez egy elállós kemény kekszféle lesz, vagy puhább lesz a tésztája? Ha nem teszek diók a tetejére ( a lányom nem szereti ), úgy is jó lehet? Köszi a választ! üdv Kata

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2011-12-09 13:13

Szia Kata,
Én teasütemény kategóriába sorolnám, állagra tehát nem puha, de omlós.
Igazából a cukorral kevert dió adja meg a jellegét, mivel a tészta eléggé semleges ízű. Lehet nyugodtan próbálkozni esetleg mogyoróval, mazsolával, vagy lekvárral.
Remélem, tudtam segíteni, szép napot:
Edina

992
finomliszt 80 dkg
sertészsír 25 dkg
tojás 2 db
vaj 10 dkg
tejföl 15 dkg
cukor 20 dkg
szalalkáli 2 kávéskanál
cukor 5 dkg
dió 10 dkg