Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró kaszinótojás

Retró kaszinótojás
Retró kaszinótojás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zselatinos tartárral bevont kaszinótojás olyan, mintha időutazásra mennénk a nyolcvanas évek Jégbüféjébe!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Franciasaláta-ágyon a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A majonézt kikeverjük a mustárra, sóval, borssal, tejföllel és a citromlével.
  3. A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és kikaparjuk a sárgájukat. Hozzáadjuk a puha vajat, és kikeverjük.
  4. Beleteszünk 2 evőkanálnyit a tartármártásból, és kikeverjük. Visszatöltjük a tojásokba a krémet. Egy nagyobb, enyhén mély tálba tesszük a tojásokat a krémmel lefelé.
  5. A zselatint egy kisebb tálba tesszük, és hozzáöntjük az 1 dl, 80 fokos vizet. Kikeverjük a zselatint, és hozzáöntjük a tartármártáshoz. A zselatinos tartárt rákanalazzuk a tojásokra, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 41 043
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kaszinótojás

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406
tojás 5 db
majonéz 150 g
porcukor 0.5 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.25 citromból nyert
tejföl 2 ek
vaj 5 dkg
zselatin 2 teáskanál
víz 1 dl