Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró kaszinótojás

Retró kaszinótojás
Retró kaszinótojás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zselatinos tartárral bevont kaszinótojás olyan, mintha időutazásra mennénk a nyolcvanas évek Jégbüféjébe!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Franciasaláta-ágyon a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A majonézt kikeverjük a mustárral, porcukorral, sóval, borssal, tejföllel és a citromlével.
  3. A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és kikaparjuk a sárgájukat. Hozzáadjuk a puha vajat, és kikeverjük.
  4. Beleteszünk 2 evőkanálnyit a tartármártásból, és kikeverjük. Visszatöltjük a tojásokba a krémet. Egy nagyobb, enyhén mély tálba tesszük a tojásokat a krémmel lefelé.
  5. A zselatint egy kisebb tálba tesszük, és hozzáöntjük az 1 dl, 80 fokos vizet. Kikeverjük a zselatint, és hozzáöntjük a tartármártáshoz. A zselatinos tartárt rákanalazzuk a tojásokra, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 57 336
elküldve: 10
receptkönyvben: 239
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1172 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kaszinótojás

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magenta99
Magenta99 Sat, 2020-04-11 12:35

Megcsináltam. Na akkor megírom a tapasztalataimat.
A tojáskrémből egy csomó megmaradt, pedig akkora adagokat tömtem vissza, hogy alig állt meg a fél tojás a talpán, oldalt még ki is csúszott belőle a krém.
A mártás sokkal hígabb lett, mint a videón látszik, pedig eredetileg olyan sűrű volt, hogy épp azt néztem, hogy fogom ezt ráönteni a tojásokra. Aztán jött az 1 dl víz a zselatinnal, már az összekavarásnál gyanús volt, hogy túl sok lesz....
Mindent grammra kimértem a recept és a videó szerint.
MI lehet a baj?.

Magenta99
Magenta99 Sat, 2020-04-11 11:29

Kissé elnagyolt a leírás.
A hozzávalók között fel lett sorolva porcukor, de a leírásnál nem esik róla szó.
Viszont a leírás szerint kell bele mustár, ez viszont nem szerepel a hozzávalók között.

406
tojás 5 db
majonéz 150 g
mustár 1 teáskanál
porcukor 0.5 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.25 citromból nyert
tejföl 2 ek
vaj 5 dkg
zselatin 2 teáskanál
víz 1 dl