Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizli jam Évi nénitől

Ribizli jam Évi nénitől
Ribizli jam Évi nénitől
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiamnak szerettem volna kedveskedni ezekkel az apró üveg jamekkel. Szereti a húsok, sajtok mellé a kis dipeket eszegetni. Egy kg  gyümölcsből 8 db 90 g-os üveg jam készült.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit folyó víz alatt alaposan megmossuk, és szárairól leszedegetjük. Vigyázzunk rá, hogy csak ép gyümölcsszemek kerüljenek a lekvárba valóban.
  2. A ribizlihez adjuk a gyümölcscukrot,t és felfőzzük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a zselésítőt, és 4-5 perc kevergetés után a vaníliát is.
  3. Forrón szitán átpasszírozzuk, és a jam-et kis sterilizált üvegekbe töltjük színültig, majd a fedővel lezárjuk.
  4. Az üvegeket dobozba vagy kisebb kosárba téve takaróval körbetekerjük, és 2-3 nap alatt ott hagyjuk teljesen kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 094
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes

egyéb elnevezések

vaníliás ribizli jam, ribizli jam vaníliásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

130
piros ribizli 1 kg
gyümölcscukor 15 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
zselésítő befőzőszer 1 csomag