Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlihab

Ribizlihab
Ribizlihab
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon nagyon szép ribizlit találtam és már nem is volt drága.
Gyorsan meg is csináltam ebből a gyümölcsböl is a kedvenc nyári csemegénket.

hozzávalók / 8 adag

A habhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Kekszet, babapiskótát kínálhatunk mellé. Felnőttek 1-2 tk rummal is megöntözhetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük úgy, hogy a legkisebb zöld szár se maradjon rajta, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük.
  2. A tojásfehérjét gépi habverővel egy kicsit felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a ribizlit, és tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. (Ez kb további 15 percet vesz igénybe.)
  4. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
  5. Közvetlen tálalás előtt gépi habverővel egy kicsit újból célszerű felverni, hogy jó kemény legyen.
  6. A tetejét ribizliszemekkel díszítjük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 109
elküldve: 2
receptkönyvben: 319
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ircsike30
Ircsike30 Mon, 2012-07-30 22:57

Elkészítettem és finom lett. Viszont jóval kevesebb cukrot tettem bele és nem kristálycukrot, hanem nyírfacukrot.

Kiss Judit
Kiss Judit Fri, 2011-07-15 13:54

Elkészítettem,de olyan émelyítően édes,hogy a kisgyerekeim épp csak megkóstolták.Még a tyúkoknak sem kellett,pedig nem finnyásak.
Valami tortába vagy süteménybe vékony rétegű töltelékként még el tudnám képzelni,ám ilyen hatalmas mennyiséggel mit kezdjek?Próbálnám menteni a menthetőt,de hogyan?
Persze piskótát is sütöttem mellé,de ahhoz bőven elég lett volna egyetlen tojásból készülő hab is.
A maradék ribizlit szerettem volna okosan felhasználni,és most fáj a szívem ezért a sok drága alapanyagért.Ne haragudj,meg kellett,hogy mondjam.

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2010-08-07 23:21

én goffrival tálaltam, nagy sikert aratott - sajnos a robotgépemnél nem, majdnem leégett a motorja, így néhány perccel előbb abbahagytam a verést :-)
ui: most úgy tűnik, működik, de az újrafelverést nem merem megkockáztatni...

235
tojásfehérje 5 db
cukor 40 dkg
piros ribizli 30 dkg
piros ribizli 10 dkg