Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlikrém

Ribizlikrém
Ribizlikrém
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén sajnos nem sok gyümölcs termett a kertünkben, de ribizli az van bőven, ezért ki kellett találnom néhány ribizlis finomságot. Íme az egyik.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Egresből is készítettem már, de azt össze kellett turmixolnom, a ribizlit viszont nem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit egy pohár vízzel és 5 dkg cukorral felfőzzük.
  2. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral és a liszttel, ha szükséges a ribizli levéből merünk rá, hogy jobban elkeverhető legyen. 
  3. Hozzáadjuk a ribizlihez, majd folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha szükségesnek látjuk, botmixerrel összeturmixolhatjuk.
  4. Ezután a kevés tejben felkevert pudingport hozzáadjuk a ribizlihez és jól elkeverjük.
  5. Levesszük a tűzről. A tojások fehérjéből a maradék (5 dkg) cukorral habot verünk és még forrón hozzákeverjük.
  6. Jól lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 462
elküldve: 3
receptkönyvben: 187
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

e-nik

Mióta szakács: 2010.06.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsi44
moncsi44 Mon, 2013-10-21 10:51

Huu ez nagyon finom. Köszike. Nagy sikere volt a szülinapomra kèszítettem mkinek nagyon ízlett.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-06-29 18:34

Málna lett a meggyből, nagyon fincsi! A következő tényleg a meggy lesz! :-))

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-06-20 21:12

De jóó! Végre egy olyan gyümölcskrém, amiben nem kell nyers tojásfehérjét enni, ugyanis a nyers, ámde agyoncukrozott tojásfehérje evészetnek már a gondolatától is felfordul a gyomrom, még akkor is ha mutatóba vagy álcázásként szórnak bele néhány szem gyümölcsöt. Nem is értem, hogy találhatták ki...!
Ma elkészítettem EZT, és valami hihetetlenül királyságos csúcsszuper!!! Erre tuti rá fogunk szokni! Annyira jó, hogy feltetted ide! :-)) Tökéletes recept, tökéletes finomság!
Holnap jön a meggyes variáció! Vagy legkésőbb holnapután :-))
Köszönettel
T

e-nik
e-nik / e-nik Mon, 2011-06-27 10:37

Örülök, hogy tetszik a receptem :) Köszönöm, hogy írtál. A meggyes variációt lehet én is kipróbálom :)

e-nik
e-nik / e-nik Mon, 2011-01-31 21:25

Szia lizabennet! Egy tasak pudingporral szoktam csinálni, ha jól emlékszem 5 dl tejjel, attól függ melyik pudingpor márkát használom, szóval annyi tejjel csináld, amennyit a tasakon írnak :)

190
piros ribizli 50 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 2 dkg
tej 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak