Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából

Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
Ribizlilekvár Pogácsa konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta rátaláltam a Kaldeneker féle pektinre, csak ezt használom a befőzéshez. Gyorsan elkészül a lekvár, nem kell szétfőzni, remek az állaga, megmarad a gyümölcs illata és íze. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Évek óta így főzök be minden gyümölcsöt. Soha nem használok semmilyen tartósítószert. Nem romlott még meg egyetlen üvegem sem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, nyersen leszemezzük. 1 kiló tisztán mért gyümölcshöz 20 deka cukrot mérünk ki.
  2. A cukor felével összekeverjük a gyümölcsöt, és pár órát (esetleg egy éjszakát) állni hagyjuk.
  3. Másnap a befőttes üvegeket sterilizáljuk: 10 percre maximális fokozatra berakjuk a mikróba.
  4. A cukor másik felét összekeverjük a pektinnel (nekem a 6 gramm, ami 1 kiló gyümölcshöz kell, kb. 1 púpos teáskanálnyi).
  5. A ribizlit 15 percet főzzük. Ezután hozzáadjuk folyamatos keverés közben a cukor másik felét, amibe előtte belekevertünk a pektint. További 5 percet főzzük, a végén hozzáadunk 1 citrom levét (ez tovább sűríti).
  6. A sterilizált üvegekbe színültig töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, azonnal fejre állítjuk, bebugyolálva hagyjuk kihűlni. Másnap mehet a polcra, miután letörölgettük, felcímkéztük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
241 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tartósítószermentes lekvár, lekvár piros ribizliből, ribizlilekvár tartósítószer nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

674
piros ribizli 1 kg
cukor 20 dkg
zselésítő befőzőszer 6 g
citromlé 1 citromból nyert