Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlilekváros linzer

Ribizlilekváros linzer
Ribizlilekváros linzer
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor jólesik egy pohár tej kíséretében vagy akár egymagában linzert falatozni.

Légmentesen záró dobozban sokáig puha és finom marad.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Úgy gondolom, ribizlilekvárral az igazi a linzer, mert a ribizli savanykássága nagyon jól kiegészíti a linzer édességét.

Amint összeragasztottuk a linzerfigurákat, érdemes letakarni őket, míg teljesen kihűlnek, majd légmentesen záró dobozba tenni, mert így hamarabb megpuhulnak. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a csészényi zsiradékot.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adagoljuk apránként a sütőporos lisztet.
  3. Alaposan gyúrni kezdjük az összetevőket, szükség szerint tejjel hígítva a tésztát. Vigyázzunk, ne használjunk túlságosan sok tejet, mert akkor ragadni fog a tészta.
  4. Amikor egyneműre gyúrtuk tésztánkat, formáljunk belőle két kis cipócskát.
  5. Kb. 4 mm vékonyságúra nyújtjuk a cipócskákat, egyikből csillag vagy kör alakú formákat szaggatunk ki, a másikból ugyancsak csillag, illetve kör alakú formákat, annyi kivétellel, hogy mindenik forma közepébe kis lyukakat ejtünk.
  6. Egy egész tojást habossá keverünk, majd megkenjük vele a lyukas linzerformákat, ezt követően megszórjuk őket egy evőkanálnyi cukorral ízesített mandulareszelékkel.
  7. Sütőpapírral tapétázott tepsiben, közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük a formákat.
  8. Sütés után várunk, míg langyossá hűlnek, és lekvárral összeragasztjuk őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzerkarika mandulareszelékkel, lekváros-mandulás linzer

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

879
finomliszt 3 bögre
cukor 1 bögre
vaj 225 g
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
tojás 1 db
mandula 10 dkg
cukor 1 ek
ribizlidzsem 10 dkg