Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-almás zabkása

Ribizlis-almás zabkása
Ribizlis-almás zabkása
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje meglehetősen rákaptunk a zabkására, szinte naponta csinálok egy ilyen kisebb adaggal és rengeteg variáció készült már. Most sűrűn terem a ribizli a kertben, az kerül mindenbe, a szokásos almás kását is beleértve. Az eredmény kicsit savanykás lett ugyan, de nagyon finom. Én így, viszonylag hígan szeretem a legjobban, persze lehet sűrűbbre is főzni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet, a tejet és a vizet egy kis lábosba öntjük, majd folyamatos kevergetés közben melegíteni kezdjük.
  2. Amikor forr, belekeverjük a leszárazott, megmosott ribizliszemeket és a hámozott, reszelt almát.
  3. Pár percig főzzük attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre. Ha elkészült, lefedjük az edényt, és tíz percig állni hagyjuk, hogy még egy kicsit puhuljon (na meg kihűljön) a zabkásánk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 429
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása piros ribizlivel, almás zabkása ribizlivel, almás-piros ribizlis zabkása

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tubi_ca
tubi_ca Fri, 2014-06-13 20:23

Almám nem volt, így kétszer annyi ribizli került bele kicsit több cukorral. De ez valami zseniális! Iszonyatosan finom. Nem nagyon hagytam hűlni, mert nem bírtam magammal. Örök hála!

247
zabpehely 7 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
cukor 1 ek
piros ribizli 10 dkg
alma 1 kis db