Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-citromos piskóta

Ribizlis-citromos piskóta
Ribizlis-citromos piskóta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus piskóta fanyar, nyári ízekben!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A citromos mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Utána a tojássárgáját és a porcukrot habosítjuk kézi mixerrel - legalább 10 percig dolgozzunk rajta!
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és dolgozzuk össze.
  4. Ha kész vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjét, és forgassuk hozzá.
  5. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk a tetejére a megmosott és szárairól leszedett ribizlit, és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe.

A citromos mázhoz

  1. A cukrot és a vizet és a citrom kifacsart levét keverjük össze, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel kis lángon. Ha már elvesztette a fehérségét, folyékony, és kicsit bugyborékol, tegyük hideg vízfürdőbe, és kezdjük el keverni.
  2. Maximum 15 mp is keverjük, amint érezzük, hogy elkezd keményedni azonnal öntsük a langyos piskótára - pillanatok alatt megköt ez egész, és kezdhetjük elölről.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 315
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta ribizlivel és citrommal, citromos-ribizlis piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303
finomliszt 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
piros ribizli 30 dkg
porcukor 12 dkg
víz 1 ek
citromlé 1 citromból nyert