Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer

Ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer
Ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Linzerkarcsit vagyis hivatalos nevén Linzer Károlyt biztosan sütött már mindenki, szóval nem egy nagy durranás. Klasszikus aprósütemény, amit számolatlanul lehet enni.
A napokban legyártottam vagy egy tonnányi csokilekvárt, (amiért azóta is örök hála Eszternek) így született a linzerkarika reloaded: ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós linzer. Van benne egy adag önzés is, mert így reklámozom egy kicsit a csokilekvárt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal homogén masszát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább egy fél órát pihentetjük hűtőszekrényben.  
  2. A tésztát 3- 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk (páros számúak legyenek) és a tésztafigurák felét a vaníliás cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba nyomjuk. (Célszerű egy tálcára szórni a mogyorót.)
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, világos rózsaszínűre.
  4. A sütési idő erősen sütőfüggő, formafüggő, illetve nyilván nem lehet mértani pontossággal nyújtani a tésztát. Kb. 8 perc múlva ellenőrizzük, amelyikek megsültek, lapáttal vegyük ki, a többieket süssük tovább.
  5.  A kisütött tésztakorongokat- egyéb formákat hűtjük, majd 1:1 arányban kikevert csokoládélekvár és ribizlidzsem elegyével összeragasztjuk. (Simán csokilekvárral is megtölthetjük amúgy...:)
  6.  Ezután várunk, várunk, és várunk, mivel sajna csak másnapra puhulnak meg. Dobozban valószínűtlenül sokáig eláll, és gasztroajándéknak sem utolsó (mondjuk egy üveg csokilekvár társaságában...)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 371
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-lekváros linzer, linzer csokival és lekvárral töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 15:45

Kedves EpresJuci, javítsd ki a ribilis szót a Story-ban, bár így is szórakoztató, csak más asszociációk jelennek meg a fejemben róla. :-)) És a sütike csodás. mint minden más recepted is. Kellemes karácsonyi készülődést! KotkodaAndi

937
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
ribizlidzsem 5 dkg
nutella 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag