Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis diós

Ribizlis diós
Ribizlis diós
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jégeső hagyott fél kilónyi ribizlit, ezt sütöttem belőle vigasztalásul.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk 2 ek liszttel, és átforgatjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 6 tojássárgáját, lisztet, sütőport, darált diót, rumot, ráütünk egy tojást, és alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és ráterítjük a ribizlit.
  4. Előmelegített sütőben, 180 C-on készre sütjük (tűpróba szükséges).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 370
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-diós kevert, kevert piskóta dióval és ribizlivel, piros ribizlis-diós kevert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1084
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
tojás 7 db
dió 10 dkg
rum 2 ek
sütőpor 1 tk
piros ribizli 40 dkg