Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel

Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel
Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztlányom névnapjára készült, aki szereti a gyümölcsös és habos sütiket. Nem mellesleg az a csoki a kedvence, amit a tetejére tettem.

Az eredeti recept a Kalandok a konyhában blogból származik, én változtattam rajta.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

ajánlat

Ha valaki a gyümölcsös, nem túl édes, de habos sütiket szereti, annak ajánlom.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát keverünk a hozzávalókból, és három felé vesszük.
  2. Egyenként megsütjük a lapokat egy sütőpapíros tepsiben. A sütő forró legyen, és 10-12 perc alatt megsül.
  3. A krémhez 80 ml langyos vízbe beáztatjuk a zselatint, és félretesszük.
  4. A pudingot elkészítjük, jó sűrű pép legyen, hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínt keményre verjük, de előtte ízesítjük. Ha esetleg Hulalát használunk, nem feltétlen kell bele cukor, mert az édes. Ha a gyümölcs savanykás, lehet mégis tenni bele cukrot. Kóstolni kell feltétlenül!
  6. Ha kihűlt a puding, a zselatint felolvasztjuk, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel és a tejszínhabbal.
  7. A locsoláshoz valókat alaposan összekeverjük.
  8. Egy tálcára tesszük az 1. lapot, meglocsoljuk, és rákenjük a krém felét.
  9. Rátesszük a 2. lapot, meglocsoljuk, és rásimítjuk a maradék krémet.
  10. Erre jön a 3. lap, a tetejével lefelé, majd enyhén meglocsoljuk.
  11. A bevonáshoz a tejszínt keményre verjük, ízesítjük szükség esetén, és már lehet is díszíteni.
  • sütési hőfok: 10°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 896
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös diplomatatorta, diplomatatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

823
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
cukor 9 ek
vaníliás cukor 3 csomag
sütőpor 3 kk
finomliszt 12 evőkanál
1 csipet
citromlé 5 csepp
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
cukor 5 ek
zselatin 20 g
piros ribizli 35 dkg
porcukor 1 ek
víz 3 dl
cukor 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 5 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
csokoládé 10 dkg