Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából recept

Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából
Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaptészta receptjéért köszönet Juccinak, az ő ötletét továbbgondolva jött létre ez a sütemény. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bárkinek szívesen ajánlom, aki szereti a könnyed, nem túl édes süteményeket.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piros ribizlis gyümölcstorta, tejszínes-pudingos gyümölcstorta, gyümölcstorta ribizlisen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, egy gyümölcstorta formát kikenünk margarinnal és kilisztezünk.
  2. A tojást a cukorral és az olajjal habosra verjük, majd belekavarjuk a száraz alapanyagokat
  3. Beleöntjük a masszát a formába és 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
  4. A pudingot megfőzzük, és mikor egy kicsit hűlt az alapra kenjük.
  5. Ízlés szerinti mennyiségben ráhalmozzuk a leszemezett ribizlit, majd szépen eloszlatjuk rajta a zselatint.
  6. Mivel mind a krém, mind a zselatin hamar megszilárdul, 5 perc múlva tálalható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 214
elküldve: 5
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

asztaloszsu

Mióta szakács: 2012.08.09.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

213