Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-habos-puncsos szelet

Ribizlis-habos-puncsos szelet
Ribizlis-habos-puncsos szelet
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nálunk nem nagyon szereti a ribizlit. Próbálkoztunk mindenfélével, dzsemmel, zselével, szörppel, de valahogy sosem fogyott egyik se... Frissen eleszegetünk ugyan pár szemet, de a bokron még most is ott árválkodott a sok szép gyümölcs. Így gondoltam, hogy valami süteménybe kellene tenni. Keresgéltem recepteket, de egyik se tetszett. Így alkottam egyet. Az alap a Kata-szelet volt, ahhoz hasonló ez a süti, csak éppen ribizlis. És nagyon finom lett! Az édes hab és a savanykás ribizli, na meg a puncsos töltelék nagyon jól kiegészítik egymást. A nagy melegben, a hideg hűtőből kiszedve igazi kincs egy ilyen sütike! :) Úgy érzem, ez bevált süti lesz nálunk ilyenkor ribizli időszakban.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a finom édes és a kellemes savanykás-gyümölcsös ízek találkozását, és valami istenien finom hűsítő édességre vágyik a meleg nyári napokon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és egyenként lapokat sütünk belőle (kb. 34x23 cm-es téglalapokat).
  2. Ha kisültek és kihűltek, a legcsúnyábbikat összetörjük, egy tálba tesszük. A kekszet is apróra tördeljük, azt is beletesszük.
  3. A tejet egy kicsit megmelegítjük, majd a tésztás-kekszes törmelékre öntjük a rummal és a szörppel együtt. Kicsit állni hagyjuk, majd kézzel alaposan szétmorzsoljuk. Ha nincsenek már kemény darabok benne, akkor a dzsemet is belekeverjük.
  4. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a kakaóval, majd apránként a kekszes-tésztás masszát is beledolgozzuk. (Először robotgéppel, majd kézi erővel.) Végül a ribizliszemeket már csak óvatosan fakanállal forgatjuk bele.
  5. Ezt a krémet kenjük a két lap közé. A felső lapot kicsit lenyomkodjuk.
  6. A tojásfehérjéket a cukorral jó kemény habbá verjük gőz fölött.
  7. Miután levettük, a ribizlit beleforgatjuk, a habot a süti tetejére simítjuk.
  8. Végül olvasztott csokival szépen becsíkozzuk, majd legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 351
elküldve: 9
receptkönyvben: 222
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Rusvai Katalin

Mióta szakács: 2010.07.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlis-puncsos, habos-ribizlis, krémes puncsos szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehanna
fehanna Sun, 2012-07-08 13:31

Sziasztok! Megcsináltam, jó recept, de én ott csesztem el, hogy nem előző nap csináltam meg, mert a képről nem gondoltam, hogy ez egy keménylapokból készült tészta, aminek kell az idő, mikor már kész, hogy átpuhuljon, mert igazából csak akkor ehető! Meg az enyém a képhez képest laposabb lett, pedig a centis arányokat betartottam. Fehérje helyett Hulala tejszínből csináltam a tetejét:)

1433
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
tojássárgája 3 db
tej 0.5 dl
háztartási keksz 20 dkg
tej 2.5 dl
rum 0.5 dl
szörp 0.5 dl
eperdzsem 4 ek
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
piros ribizli 10 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
piros ribizli 30 dkg