Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-joghurtos süti

Ribizlis-joghurtos süti
Ribizlis-joghurtos süti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nyári finomság! :)

A ribizli a kedvenc gyümölcsöm. Mindig keresgéltem recepteket vele, de valahogy egyik sem volt az igazi, szóval csináltam egyet magamnak - és persze a családnak. Mindenki nagyon szereti, vendégvárónak is tökéletes. Friss, nem túl édes, és enyhén fanyar a ribizlitől. Én imádom! :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ha kertből szedett gyümölcsöt használunk, megmosás után itassuk le róla a vizet, mielőtt hozzáadjuk a krémhez. 

A piros ribizli helyettesíthető bármilyen gyümölccsel, én elkészítettem már fehér ribizlivel, jostával, eperrel is. De használható szeder, málna, vagy fekete ribizli is. Minden gyümölcs passzol bele! :)

A habtejszín lehet 200-250 ml is, ha nagyobb, több krém lesz.
A gyümölcsből szerintem 180-220 g között ideális. Ahogy belekeverjük, látható, hogy hogyan oszlik el benne, tehát ízlés szerint módosítható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét keményre verjük a cukor felével. (A cukrot csak akkor kezdjük el adagolni hozzá, amikor már elkezd habosodni.)
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, majd óvatosan összekeverjük a tojásfehérjével.
  3. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt felverjük (én cukrászhabot szoktam használni).
  2. A joghurtot beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a cukrokat, és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk elektromos habverővel 1-2 perc alatt.
  3. A joghurtos krémet be is színezhetjük a gyümölccsel. Így magának a krémnek is lesz egy kis gyümölcsös íze: 1-2 evőkanálnyi gyümölcsöt villával összepépesítünk, és belekeverjük a joghurtos krémbe. (Szerintem így finomabb!)
  4. A Joghurtos krémet és a tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  5. Ribizlivel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25*35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 159
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rami

Mióta szakács: 2016.06.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös joghurtos ribizlis szedres édesség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

778
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 2 teáskanál
habtejszín 250 ml
habfixáló 0.5 csomag
joghurt 375 g
zselatinfix 1 csomag
porcukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
piros ribizli 180 g