Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis joghurttorta

Ribizlis joghurttorta
Ribizlis joghurttorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üdítően friss és könnyű sütit kívántunk a nagy kánikulában. Ezeket a hozzávalókat találtam otthon. Reklamáció nem érkezett. :))

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaforma alját hideg gyümölcsteába mártott kerek piskótatallérokkal kirakunk. (Gyorsabban elázik, mint a babapiskóta!)
  2. A natúr joghurtot egy keverőtálba borítjuk.
  3. A gyümölcsjoghurtba belekeverjük a cukrot és a zselatint, majd feltesszük melegíteni, amíg a zselatin el nem olvad.
  4. Közben felverjük a Hulalát. A langyosra hűlt joghurtot belekeverjük a natúr joghurtba, majd hozzáadjuk a felvert habot is. 
  5. A megmosott és leszárogatott ribizlinek kb. a felét belekeverjük a joghurtos masszába, és az egészet beleöntjük a tortaformába. (Nekem ijesztően hígnak tűnt.) Pár óra hűtés után ránézünk, és megállapítjuk, hogy a zselatin tette a dolgát, és megkötött.
  6. Ekkor ráhalmozzuk a maradék ribizlit, és a tortazselével, amit előírás szerint elkészítettünk befedjük.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 931
elküldve: 12
receptkönyvben: 248
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös joghurttorta, joghurtos torta piskótatallérral, ribizlitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
piskótatallér 10 dkg
joghurt 375 g
gyümölcsjoghurt 1.5 dl
zselatin 10 g
tortazselé 1 csomag
cukor 3 ek
növényi habtejszín 2.5 dl
piros ribizli 0.5 kg