A kész tésztát óvatosan kitekerjük, majd keresztben kettévágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a két lapot.
A pudingot csomómentesre keverjük a tojással és a vaníliás cukros tejjel, majd felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A vajat vagy margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, beledolgozzuk a ribizlilekvárt, majd még tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, a habfixálóval, majd óvatosan belekeverjük a ribizliszemeket úgy, hogy össze ne törjenek.
Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, ennek tetejére a tejszínhabos krémet, majd az egészet lefedjük a második lappal.
1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
A tetejét díszíthetjük ribizliszemekkel vagy kis ribizli fürtökkel.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A kész tésztát óvatosan kitekerjük, majd keresztben kettévágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a két lapot.
A pudingot csomómentesre keverjük a tojással és a vaníliás cukros tejjel, majd felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A vajat vagy margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, beledolgozzuk a ribizlilekvárt, majd még tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, a habfixálóval, majd óvatosan belekeverjük a ribizliszemeket úgy, hogy össze ne törjenek.
Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, ennek tetejére a tejszínhabos krémet, majd az egészet lefedjük a második lappal.
1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
A tetejét díszíthetjük ribizliszemekkel vagy kis ribizli fürtökkel.
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. október 26-án kiemeltük cikkünkben: A hét szakácsa: Katica
Üdvözlettel, NoSalty
Szia!
Azt szeretném kérdezni,hogy a krémhez nem kell csoki,vagy kakaópor?Válaszodat előre is köszönöm!
Szia!
Én nem szoktam tenni bele,mert az elnyomja a ribizli ízét.
A krém színét a ribizli teszi ilyenné.