Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis krémes sütemény

Ribizlis krémes sütemény
Ribizlis krémes sütemény
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akinek van kertje, érdemes néhány tő feketeribizli-bokrot ültetni, mert már a második évben terem, egy kis trágyát ha szórunk alá, azt meghálálja. Aztán egyre több és több lesz rajta, és már csak gyártani kell a finomabbnál, finomabb csodákat belőle!!! :-))))

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

ribizlis krém

ajánlat

Fagyasztott ribizliből is lehet készíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk ,és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Zsírozott, belisztezett, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel csomómentesre keverjük. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, mellyel simára kikeverjük.
  2. A mascarpone krémet is belekeverjük, és sima masszát keverünk belőle.

ribizlis krém

  1. A ribizlit megtisztítjuk, aprítógépben összezúzzuk. A vaníliás cukrot és a keményítőt belekeverjük, és lassú tűzön összemelegítjük.

összeállítás

  1. A kihűlt barna tészta tetejére kenjük a krém 2/3-át, kirakjuk tejbe mártott piskótával.
  2. A kihűlt ribizlis krémet rásimítjuk a piskóta tetejére úgy,hogy folyjon be közé. Majd a maradék vaníliás krémet is rákenjük. Pár szem ribizlivel díszítjük. Hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 686
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ribizlis krémes mennyország, gyümölcsös sütemény,feketeribizlis süti,ribizlis süti,krémes ribizlis sütemény,vaníliás ribizlis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1190
tojás 5 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 1.25 dl
víz 1.25 dl
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 1.25 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
babapiskóta 25 db
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
mascarpone 25 dkg
tej 3.5 dl
vaj 10 dkg
feketeribizli 25 dkg
vaníliás cukor 1.5 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál